dimarts, 2 d’abril del 2013

EL MÈTODE GRÖNHOLM

EL MÈTODE GRÖNHOLM. TREBALL

El treball d'aquesta lectura teatral haurà de constar de dues parts obligatòries:

1. CREACIÓ D'UN BOOK-TRÀILER PER A LA PROMOCIÓ DEL LLIBRE

2. ENREGISTRAMENT D'UNA ESCENA TEATRAL. LA GRAVACIÓ HAURÀ DE SER D'UN MÍNIM DE 5 MINUTS. ÉS NECESSARI QUE LA INTERPRETACIÓ DELS DIFERENTS PERSONATGES SIGUI CREÏBLE I QUE ES MEMORITZIN ELS DIÀLEGS.

3. PART OPCIONAL DEL TREBALL. Redacció d'una escena teatral que escenifiqui una trobada entre quatre o cinc personatges en una sala d'espera. Què hi poden fer allà els diferents personatges? Esperar-se per una entrevista laboral, esperar el seu torn a la consulta d'un metge o psicòleg... Els grups que optin per aquesta darrera part del treball no hauran d'enregistrar aquest creació pròpia, però sí que l'hauran de representar davant la resta del grup-classe.


Un Book tràiler és:
“El book trailer és un vídeo promocional d’un llibre, normalment fet per l’editorial que el publica. Acostuma a tenir una durada breu, una mitja d’un minut i mig, i està format per tres elements: imatge, paraula i so.
La imatge pot ser estàtica (ho era en els primers book trailers i en els més senzills) però acostuma a ser animada. Pel que fa a la paraula pot aparèixer escrita a la pantalla o bé escoltar-se a través d’una veu en off. El text, ja sigui escrit o llegit, acostuma a estar format per: fragments del llibre, breus frases que introdueixen la història, extractes d’opinions de crítics sobre el llibre (poden anunciar premis literaris, per exemple), missatges que apel·len directament a l’espectador (“una historia que te enganchará”)… Finalment el so acostuma a ser una música que serveix per crear l’atmosfera que descrigui el to del llibre.” Font: Estudiantliteraturadigital.blogspot.com.es
Aquests podrien ser alguns exemples de book-tràilers:




L'any 1887, Bioko és encara una illa remota perduda al golf de Guinea. Un presidi gegant, una illa on confinar els homes a qui se'ls nega el futur. Allà és on destinen, després d'haver reptat tots els seus superiors, Moisès Corvo, soldat intrèpid, dissolut i cràpula, llibertí i bevedor. Allà hi coneixerà la més desafiadora de les aventures, la que té a veure amb la sang i també amb la història. Perquè, estigueu avisats, a Bioko només hi ha una llei: si un salva la vida, algú altre ha de morir.























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada