dimarts, 22 de novembre del 2016

L'ARGUMENTACIÓ


Tipus d'arguments

Podem classificar els diferents arguments en categories. No es tracta d'una classificació tancada ni exhaustiva, però ens pot ser molt útil. Quan escriguis les teves argumentacions, pots tornar a aquesta taula i buscar-hi arguments que et puguin ser útils per a la teva creació.

ARGUMENTS DE COMPETÈNCIA










 L'autor es presenta a ell mateix o a una persona o grup com a competent per realitzar activitats relacionades amb la tesi que defensa.




 EXEMPLES I ANALOGIES





S'hi inclouen exemples que donen suport a  la tesi. De vegades és una analogia entesa com una idea o situació que de manera paral·lela reforça la idea principal de l'autor. Poden ser relats, llegendes...



DADES ESTADÍSTIQUES




Un bon argument són les dades estadístiques, la probabilitat, etc.







LLEIS, REGLES I NORMES GENERALS






Es tracta d'usar com a argument algun tipus de llei de caràcter general per donar suport a la tesi. L'ús de refranys, proverbis i màximes també entraria dins d'aquesta categoria.





ARGUMENTS D'AUTORITAT




S'inclouen com a arguments cites d'una persona que és una autoritat en la matèria i que amb les seves paraules dóna suport a la tesi.




 ARGUMENTS DE MILLORA






 S'introdueix com a argument una situació futura en què s'arribarà a una millora, al gaudi d'alguna cosa desitjada. Es presenta com a un fet útil i beneficiós.





 CONTRAARGUMENTS





Oposem la nostra opinió a la d'un altre de sentit contrari a través de la demostració de l'error de la seva argumentació.


ARGUMENTS AFECTIUS



Tractem de despertar l'empatia del lector envers la nostra postura




















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada